Güvercinlerde Aşı Nedir? Güvercinlerde Aşının Faydaları
Güvercin Aşısı, güvercinler için oldukça önemlidir. Belli başlı hastalığa karşı bağışıklık sağlamak için o hastalığın mikrobuyla mücadele eder.
Güvercin Aşısı, güvercinler için oldukça önemlidir. Belli başlı hastalığa karşı bağışıklık sağlamak için o hastalığın mikrobuyla mücadele eder, kas, damar ya da ağız yoluyla vücuda verilmektedir. Güvercinlerde Aşı Nedir? Güvercinlerde Aşının Faydaları
Güvercinlerde Aşı Nedir?
Güvercinlerde Aşı Nedir? Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacıyla insan veya hayvan vücuduna verilen hastalıktır. Doğal enfeksiyonun taklit edilmesidir. Virüslere karşı üretildiğinden dolayı bazı bakteri ve protozolara karşı da aşılar mevcuttur. Hastalığa sebep olan organizmalar virüsler, bakteriler, mantarlar, protozoa ve parazitler olmaktadır. Yalnızca viral hastalıkların ilaçla tedavi edilmesi mümkün olmamaktadır.
Güvercinlerde Aşının Faydaları
Güvercinlerde Aşının Faydaları güvercinlere fayda sağlar. Güvercinler hastalandığı zaman hastalığından kolayca kurtulması için aşı yapılır. Yalnızca viral hastalıkların özellikle newcastle, infeksiyöz bronşit, çiçek gibi hastalıkların tedavi edilmeleri mümkün değildir. Öncelikle bu tip hastalıklara karşı aşı yapılması gerekir. Yeni doğan bebeklere büyüme aşamasında belirli aralıklarla değişik hastalıklara karşı aşı yapılması zorunludur. Kanatlılara da yumurtadan çıktıktan sonra büyüme aşamasında yaşına uygun aşılamaların yapılması gerekir.
Güvercinlere Hangi Aşıları Yaptırmak Gerekir?
Güvercinlerde kanatlı türlerinin değişik hastalıklara gösterdiği duyarlılık farklı olmaktadır. Yetiştiricilik yapılan bölgenin şartları ve kanatlı türlerinin hastalıklara hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, aşı programlarının uygulanması gerekir. Aşının yetkin insanlardan alınması gerekir. Aşıların üzerinde seri numaraları, imal tarihleri ve son kullanma tarihleri mutlaka yazılmalıdır.
Güvercinlere Aşı Uygularken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Güvercin canlı aşılarını uygularken özellikle içme suyu, gaga daldırma, göze damlatma, kanat zarı veya sprey olarak uygulanacak olan canlı aşılar mümkün olan son ana kadar soğuk muhafazada olmalarına dikkat edilmesi gerekir.